Hydrema klar med nyutviklet generasjon av traktorgravere

19. april 2018

"Vi får markedet for maskiner som klarer litt ekstra, til å stige igjen", forutser Hydremas toppsjef Jan Werner Jensen.

En ny generasjon av Hydrema 906 og 926 klar til innsats. En helt nyutviklet front sikrer enda bedre utsyn for maskinføreren. 906-en er samtidig gjort mer kompakt og har 24-tommers hjul som standard.

"Det er en stor mengde mellomstore gravemaskiner og hjullastere med svært liten utnyttelse rundt omkring på byggeplassene. Altfor mange små spesialmaskiner som enten kan grave eller laste. Derfor satser vi på å få markedet for maskiner som både kan grave og laste, til å stige igjen. Nå lanserer vi en nyutviklet generasjon av Hydremas traktorgravere, som vi har store forventninger til".
Jan Werner Jensen, administrerende direktør i Hydrema, som er Danmarks eneste produsent av store anleggsmaskiner, bobler av optimisme. Hans utviklingsteam med utviklingssjef Thorkil K. Iversen i spissen, har utviklet F-generasjonen av Hydremas kjente maskiner 906, 908, 926 og 928. Dette er maskiner som mange betegner som grøftegravere. På fabrikken i Støvring på Nordjylland aksepterer de det, men reelt er disse maskinene mer enn grøftegravere.
«Det er snakk om fullgyldige gravemaskiner og hjullastere i kombinasjon. Hydrema-maskinene har leddstyring, som effektive hjullastere skal ha. Gravearmen er med ekte sideforskyvning. Det betyr at med en leddstyrt Hydrema på byggeplassen har man både en vanlig 10-tonns hjullaster og samtidig en 8-10-tonns gravemaskin», forklarer utviklingssjef Thorkil K. Iversen.

Helhjertet satsing

Hydrema beiler til byggeplassene med traktorgraverne, hvor én maskin enkelt klarer det samme som en gravemaskin og en hjullaster. Det går til og med raskere, fordi denne traktorgraveren kommer seg lettere rundt.

Denne kombinasjonen av to reelle maskiner sikrer naturligvis en meget stor utnyttelse på byggeplassene. Det er en av mange gode grunner til at Hydrema fortsetter produksjonen av denne maskintypen, som har vært på programmet nesten helt fra selskapets etablering i 1959.
"Andre maskinprodusenter har valgt å fokusere på andre maskinsegmenter. Forskjellen på dem og Hydrema er nettopp at her i Støvring produserer vi traktorgravere med de ekstra mulighetene det gir sammenlignet med tradisjonelle grøftegravere. Derfor fortsetter vi den helhjertede satsingen på denne maskintypen som kan løse mange forskjellige oppgaver på byggeplassene. Dermed er det ikke behov for flere maskiner til å gjøre jobben", sier administrerende direktør Jan Werner Jensen.
Traktorgravernes smidighet er blant de kvalitetene som Hydrema ønsker å bevare og hele tiden utvikler. 

Rask og smidig

"Maskinene transporteres jo raskt og enkelt både til og fra byggeplassene. Og under selve arbeidet beveger de seg raskt rundt og tar seg av mange forskjellige arbeidsoppgaver. En minihjullaster og en minigravemaskin kan ha problemer med å transportere seg selv og materialer raskt rundt på en byggeplass. Det går mye lettere med en traktorgraver", påpeker Thorkil K. Iversen.
Cummins-motorene i maskinene i den nye F-serien er oppgradert til Stage 4, og har dermed en enda lavere emisjonsgrad. For de to minste maskinene er det samtidig skjedd en økning av motoreffekten med 12 hk til 122 hk. De to store kollegene kommer med endret powerbulge, noe som sikrer mer effekt og bedre seigtrekking ved å redusere motoromdreiningene.
Konstruktørene i Støvring har ikke holdt seg tilbake med fornyelser – heller ikke utenfor motorrommene. De nye maskinene er med komplett nyutviklede frontender, noe som innebærer en klar forbedring av maskinførerens utsyn fra førerhuset. Det gir bedre utsyn mot skuffen og ned langs siden av panseret ved montering av utstyr.

Kompakt 906

Mer kompakt og flere krefter. Hydrema 906F har fått flere hester i motorrommet, samtidig med at den nye konstruksjonen gjør den enda raskere på byggeplassene.

«Hele frontenden på maskinene er nykonstruert, og så har vi atskilt seriene mer og gjort 906F mer kompakt enn 926F. Ingen andre grøftegravere med fullfjæret førerhus har bedre komfort eller støynivå», sier utviklingssjef Thorkil K. Iversen.
Med F-serien får traktorgraverne samme elektroniske arkitektur og instrumentpanel som Hydremas F-serie-dumpere. Det gir en rekke nye funksjoner og samtidig større mulighet for individuell tilpasning av maskinenes hydrauliske funksjoner. 
På tross av de mange nye funksjonene er det fremdeles ukomplisert å kjøre en traktorgraver, lover Thorkil K. Iversen.
«Det stemmer ikke at en traktorgraver krever en bedre utdannet maskinfører. Hvis man kan svinge et førersete, kan man også kjøre en traktorgraver. Og setene våre er forresten elektriske», sier utviklingssjefen.

Premiere på Intermat

Hydremas utviklingsfolk har boltret seg med den nye F-serien. I kjølvannet av de store forandringene er det lagt til mange detaljer, som Stage 4-motor og den nye frontkonstruksjonen.

I de kommende månedene lanserer Hydrema den nye F-serien – både internasjonalt og ikke minst i Danmark.

  • Den første presentasjonen, og dermed verdenspremieren, skjer på den internasjonale entreprenørutstillingen Intermat i Paris fra 23. til 28. april. 
  • I begynnelsen og slutten av mai er de nye maskinene på Vei og Anlegg i Norge og Maskinmässan i Sverige. 
  • Den danske lanseringen på Hydrema-sentrene kommer til å foregå fra 14. til 18. mai, og deretter braker det løs på de danske dyrskuene fra slutten av mai. Vi regner med at de nye Hydrema-ene vil tiltrekke seg en del oppmerksomhet også på den danske entreprenørmessen E&H 2018 i Herning fra 14. til 16. juni.
Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com