Historie og milepæler

Vlcsnap 2024 02 15 09H27m42s643
Hydrema Fantomet
Kjeld Werner Jensen

HYDREMAS UTVIKLING: ANLEGGSMASKINER I VERDENSKLASSE SIDEN 1959

I 1959 ble en visjon om innovative anleggsmaskiner født i Aalborg. Hydrema, en sammenslåing av 'Hydrauliske Entreprenør Maskiner' (Hydrauliske entreprenørmaskiner), ble grunnlagt av den lokale ingeniøren Kjeld Werner Jensen. Det som begynte i et beskjedent verksted, har nå utviklet seg til en global aktør i anleggsmaskinbransjen, kjent for sine mellomstore maskiner av høy kvalitet.

Hydremas reise er et bevis på kraften i innovasjon og utholdenhet. Vår historie er rik på milepæler, fra pionermaskinen "The Phantom", vår første maskin som revolusjonerte hydrauliske maskiner, til det toppmoderne utstyret vi produserer i dag. Hvert trinn i vår utvikling gjenspeiler en dyp forpliktelse til kvalitet, allsidighet og oppfyllelse av de unike kravene i jordflyttingsbransjen.

På 1960-tallet markerte utvidelsen til Støvring vårt første skritt mot vekst og la grunnlaget for en rekke banebrytende utviklinger. Introduksjonen av den ikoniske 800-serien på 1980-tallet, en kombinasjon av hjullaster og gravemaskin, satte nye standarder i bransjen. Dette var bare begynnelsen på vår reise for å omdefinere jordflyttingslandskapet.

Samtidig som vi ekspanderte globalt og etablerte datterselskaper i viktige markeder, befestet Hydrema sitt rykte som et varemerke synonymt med pålitelighet og innovasjon. Vår inntreden i forsvarssektoren på slutten av 1980-tallet, som kulminerte i produksjonen av spesialiserte mineryddingskjøretøy, bekreftet ytterligere vår tilpasningsevne og tekniske ekspertise.

Med Jan Werner Jensens visjonære lederskap har Hydrema ikke bare opprettholdt arven, men også omfavnet nye utfordringer og muligheter. I dag, mens vi fortsetter å innovere og ekspandere, er vår forpliktelse til å levere eksepsjonelle løsninger for jordflytting fortsatt urokkelig. Hydremas historie handler ikke bare om maskiner, men også om menneskene, lidenskapen og utholdenheten som driver oss fremover.

Bli med oss på en reise gjennom tiårene mens vi minnes triumfer og innovasjoner som har formet verden av masseforflytningsutstyr.

60 år med Hydrema

Hydrema Fantomet

SKAPELSEN (1959)

Grunnlaget og visjonen: Hydrema ble født ut fra en visjon om å revolusjonere jordflyttingsbransjen. Selskapet ble grunnlagt i 1959 av Kjeld Werner Jensen, en ingeniør med inngående kjennskap til hydraulikk, og hadde som mål å skape maskiner som kombinerte funksjonalitet og innovasjon. Den første skapelsen, "The Phantom", var mer enn bare en maskin; den var legemliggjøringen av en drøm om å sette spor etter seg i masseforflytningsbransjen.

Tidlige utfordringer og triumfer: Reisen var ikke uten utfordringer. I det lille verkstedet i Aalborg var ressursene begrenset, men viljen og oppfinnsomheten var stor. Jensens tilnærming til design og produksjon ble styrt av et prinsipp om å levere hydrauliske maskiner av høy kvalitet til rimelige priser. Denne filosofien fant gjenklang hos kundene og la grunnlaget for Hydremas fremtidige suksess.

Gl. Kirkevej 1965

TIDLIG EKSPANSJON OG VEKST (1960-TALLET)

Flytting til Støvring: Hydremas suksess førte raskt til et behov for større lokaler. Flyttingen til Støvring var et viktig skritt som symboliserte selskapets vekst og ambisjoner. Den nye fabrikken var ikke bare en fysisk utvidelse, men et sprang mot større muligheter og ytterligere innovasjon.

Diversifisering av produktspekteret: I Støvring begynte Hydrema å diversifisere produktspekteret. Utviklingen av traktorgravere markerte et nytt kapittel i selskapets historie. Disse maskinene var mer enn bare utstyr, de var et bevis på Hydremas vilje til å møte de skiftende behovene i anleggsbransjen.

Hydrema 805

BANEBRYTENDE INNOVASJONER (1970- OG 1980-TALLET)

Etablering av et internasjonalt fotavtrykk: Etableringen av datterselskaper i Sverige og Norge på 1970-tallet var et strategisk trekk som tydelig demonstrerte Hydremas intensjon om å bli en global aktør. Disse datterselskapene var ikke bare salgssentre, men også knutepunkter for innovasjon og kundeservice som utvidet Hydremas rekkevidde og omdømme.

Revolusjonen i 800-serien: 1980-tallet var en brytningstid for Hydrema med lanseringen av 800-serien. Denne serien var kulminasjonen av mange års forskning og utvikling og kombinerte de beste egenskapene til en hjullaster og en tradisjonell traktorgraver. Den var et dristig statement i masseforflytningsbransjen og satte nye standarder for effektivitet og allsidighet.

Hydrema Weimar Aerial

STRATEGISK EKSPANSJON (1990-TALLET)

I 1996 tok Hydrema et stort skritt fremover med oppkjøpet av Weimar Werk Baumaschinen, et strategisk grep som i stor grad forandret forretningslandskapet vårt. Dette var ikke bare en utvidelse av arbeidsstokken og produktutvalget, men også et avgjørende skritt i retning av å tilpasse oss de spesifikke behovene i det europeiske anleggsmarkedet. Ved å inkorporere Weimars mangfoldige maskinutvalg har vi forbedret produktporteføljen vår betraktelig og tilbudt kundene et bredere spekter av innovative løsninger av høy kvalitet.

Oppkjøpet markerte også et avgjørende øyeblikk i Hydremas satsing på kvalitet og allsidighet. Ved å integrere Weimars produksjonskompetanse og teknologiske dyktighet styrket vi vår evne til å produsere maskiner som oppfyller de høyeste standarder for effektivitet og holdbarhet. Sammenslåingen var mer enn bare en produktintegrasjon; det var en kulturell og operasjonell sammenslåing som skapte sterke synergier, og som kombinerte Weimars rike produksjonshistorie med Hydremas innovative tilnærming og kundefokuserte verdier.

Det strategiske oppkjøpet av Weimar Werk Baumaschinen var en nøkkelfaktor for vår vekst og suksess på det europeiske markedet, og symboliserer vår ambisjon om å være ledende i anleggsmaskinbransjen med innovasjon, kvalitet og en dyp forståelse av kundenes behov.

Hydrema 910MCV

INNTREDEN I FORSVARSINDUSTRIEN (1980- OG 1990-TALLET)

Hydremas inntreden i forsvarssektoren på 1980- og 1990-tallet viste vår tekniske allsidighet og vårt engasjement for innovasjon. Vårt betydelige engasjement begynte med en stor ordre fra det britiske forsvarsdepartementet på slutten av 1980-tallet, en viktig milepæl som ikke bare utvidet virksomheten vår, men også viste at vi var i stand til å oppfylle de strenge kravene til militære applikasjoner. Denne satsingen ble etterfulgt av utviklingen av spesialiserte mineryddingskjøretøy på 1990-tallet, noe som markerte vår seriøse satsing på forsvarssektoren.

Disse satsingene i militærindustrien var mer enn bare nye forretningsområder; de illustrerte Hydremas tilpasningsevne og engasjement for fremragende ingeniørarbeid. Spesielt utviklingen av mineryddingskjøretøy gjenspeiler vår innovative tilnærming til å løse komplekse utfordringer og styrker vårt rykte for å produsere maskiner som utmerker seg både når det gjelder ytelse og pålitelighet. Denne perioden med militært-industrielt engasjement bidro i stor grad til å forme Hydremas identitet som et selskap som utfordrer grensene for tradisjonelt masseforflytningsutstyr og effektivt oppfyller ulike operative behov.

Hydrema 922C Mountain

FORTSATT VEKST OG INNOVASJON (2000- OG 2010-TALLET)

Navigere i markedsdynamikken: Ved årtusenskiftet opplevde Hydrema en periode med rask vekst og tilpasning til et globalt marked i rivende utvikling. Denne perioden var preget av en rekke strategiske beslutninger som førte til jevn salgsvekst, selv under varierende økonomiske forhold. Vår evne til å forutse markedstrender og reagere fleksibelt var avgjørende for vår suksess i denne perioden.

Innovative produktlanseringer: Introduksjonen av 900MPV og den 3-akslede dumperen var milepæler i Hydremas produktutvikling. Disse maskinene var ikke bare tillegg til porteføljen vår, de representerte et sprang i innovasjon og allsidighet. 900MPV, med sine avanserte funksjoner og robuste design, dekket et bredt spekter av driftsbehov, mens den 3-akslede dumperen i 920-serien satte nye standarder for kapasitet og effektivitet.

Motstandsdyktighet under finanskrisen: Finanskrisen i 2008 skapte store utfordringer for byggebransjen over hele verden. Hydremas motstandsdyktighet i denne perioden handlet ikke bare om å overleve krisen, men også om å komme styrket ut av den. Vår respons på krisen var preget av en fokusert strategi for innovasjon, kundefokusert produktutvikling og utforskning av nye markedssegmenter.

JWJ

EN NY ÆRA AV LEDERSKAP (2000 - I DAG)

Jan Werner Jensens visjonære lederskap: Det 21. århundre innledet en ny æra for Hydrema under Jan Werner Jensens ledelse. Han overtok roret etter sin far, selskapets grunnlegger, og kombinerte respekt for Hydremas arv med en progressiv tilnærming til forretning og teknologi. Jans visjon var klar - å befeste Hydremas posisjon som en global leder innen masseforflytningsutstyr.

Driver selskapet fremover: Jan Werner Jensen har spilt en sentral rolle i å navigere Hydrema gjennom et landskap av nye markedsmuligheter og utfordringer. Under hans ledelse har selskapet ikke bare utvidet sin globale tilstedeværelse, men også intensivert sitt fokus på teknologisk innovasjon og driftseffektivitet. Hans tilnærming til lederskap kjennetegnes av en god forståelse av markedsdynamikken og et engasjement for bærekraftig vekst.

Fremragende kvalitet i sentrum: Jan Werner Jensens lederskap har sørget for at Hydremas tradisjon med å produsere innovative maskiner av høy kvalitet fortsetter. Hans vektlegging av kundetilfredshet, medarbeidervelferd og bærekraftig praksis har ytterligere styrket selskapets omdømme og markedsposisjon.

Hydrema Støvring 2022 Aerial

FREMTIDEN

Mer enn produksjon: Som Danmarks ledende produsent av store anleggsmaskiner er Hydrema i dag mer enn bare et produksjonsselskap. Vi ligger i forkant når det gjelder innovasjon i anleggsbransjen, og vi flytter hele tiden grensene for hva som er mulig når det gjelder maskindesign og funksjonalitet.

Utvidelse og utvikling: Anleggene våre har gjennomgått en betydelig utvidelse, noe som gjenspeiler vår forpliktelse til å møte den økende etterspørselen i markedet. Denne utvidelsen kombineres med en kontinuerlig utvikling av produktlinjene våre, noe som sikrer at vi ligger i forkant av bransjetrender og kundenes forventninger.

Engasjement for innovasjon og kvalitet: Hydrema går en lys fremtid i møte, takket være vårt urokkelige engasjement for innovasjon, kvalitet og kundefokusert ingeniørarbeid. Vi holder ikke bare tritt med bransjen, vi setter tempoet med et klart fokus på å utvikle løsninger som møter morgendagens utfordringer innen masseforflytning.

KONTAKT OSS

Kontaktskjema