MX20G Rear Left View MX20G Loading 922G MX20G Excavating On Top MX20G Rear Left Bird View Loading 922G

MX20G

Hjulgraver


Egenskaper

 • Cummins B 4,5 L Stage 5-motor
 • Kraftig konstruksjon, bygget for å vare lenge
 • Omfattende brytekraft, motorkraft og graveevne
 • Stort førerhus med utmerket sikt
 • Kan i stor grad tilpasses dine behov
 • Den korteste bakparten i sin klasse, fra bare 1700 mm
 • Enestående stabilitet og løftekapasitet

MXG-SERIEN

Den innovative MXG-serien, som representerer et stort sprang for fremtiden når det gjelder masseforflytningsutstyr. Den unike kombinasjonen av kompakt størrelse og kraftig ytelse gjør den til en ideell maskin for et bredt spekter av bruksområder, fra trange bygater til hektiske byggeanlegg. Sammen med sine søsken i serien - MX14G, MX16G, MX17G og MX18G - har MX20G en allsidighet som gjør at den passer perfekt til ethvert prosjekt. Hydremas fokus på MXG-serien viser særlig deres satsing på å produsere førsteklasses maskiner som kan tilpasses kundenes individuelle behov i deres ulike prosjekter.


MX20G

Hydrema MX20G er den største modellen i Hydremas banebrytende MXG-serie av hjulgravere, som utmerker seg med en god effektivitet og en kompakt design. Denne kraftige maskinen er ideell for komplekse oppgaver i trange og travle omgivelser. MX20G er et eksempel på Hydremas satsing på å utvikle holdbare og estetisk flotte maskiner som leverer topp ytelse selv under tøffe arbeidsforhold. MX20G er et sentralt element i MXG-serien, og kombinerer en elegant størrelse med styrke, noe som gjør den til en allsidig aktør i et bredt spekter av graveoppgaver.


EN INNOVATIV OG ROBUST GRAVEMASKIN

Kjernen i MX20G, flaggskipet i Hydremas MXG-serie av hjulgravere, drives av en kraftig Cummins B 4.5L Stage 5-motor, et bevis på maskinens formidable styrke og tekniske kvalitet. Denne motoren er utstyrt med et avansert 16-ventilers Common-Rail-turbodieselsystem som leverer hele 175 hestekrefter og 780 Nm maksimalt dreiemoment. MX20G skiller seg ut på arbeidsplassen ved å kombinere denne overlegne styrken med en enestående effektivitet, selv i de mest krevende situasjoner. Maskinen har en stor drivstofftank og et AdBlue-system som bidrar til et økonomisk drivstofforbruk, og den overholder strenge miljøstandarder.

Den avanserte hydrostatiske girkassen i MX20G sørger for en konstant trekkraft på alle fire hjul. Denne gjennomtenkte girkassen sørger for jevn kjøring og presis styring, understøttet av en elektronisk styrt drivmotor og et sofistikert to-trinns softshift Powershift-system. Dette systemet gir føreren mulighet til å veksle mellom manuell og automatisk giring, noe som gir en enestående kontroll og tilpasningsevne under varierende terrengforhold. MX20Gs design gjør den svært tilpasningsdyktig for bruk både på vei og i terrenget, og sikrer en optimal balanse mellom kraft og manøvrerbarhet.

GRAVEMASKIN

MX20G har en innovativ bomdesign som kan tilpasses ulike bruksområder takket være dens justerbare lengder på 2,0 m, 2,5 m og 3,0 m. En slik fleksibilitet gjør MX20G til en ideell maskin for en rekke graveprosjekter. I tillegg er MX20G utstyrt med en mulighet til å montere en Engcon-tiltrotator, noe som vil øke allsidigheten, og gjøre den til et optimalt alternativ for en rekke graveoppgaver. Denne sammensetningen av funksjoner gjør MX20G til en svært effektiv og fleksibel gravemaskin som enkelt kan håndtere et bredt utvalg av oppgaver.


UNDERSTELL

Hydrema MX20G leveres med ett enkelt understellsoppsett, designet for å utnytte maskinens ytelse fullt ut ved både løfting og andre krevende oppgaver:

 • Doserblad foran / Stabilisatorer bak (A3)

understell til mx20g


AKSLER

Hjulgraveren MX20G fra Hydrema har høytytende ZF-aksler, noe som er avgjørende for arbeidskapasiteten under krevende forhold. Disse akslene har en 45 % differensialsperre som optimaliserer kraftfordelingen, og forbedrer veigrepet. Maskinens hjulnav med planetreduksjon øker dreiemomentet og presisjonen, noe som er ideelt for komplekse graveoppgaver. I tillegg har MX20G innebygde bremser på akslene og en foraksel med en unik pendellås som tillater en pendelvinkel på +/- 8º, noe som sikrer en bedre manøvrerbarhet.


STYRING

MX20G fra Hydrema bruker en avansert styringsteknologi som forener hydraulisk styring med nødstyring, noe som sikrer kontinuerlig kontroll under alle forhold. Denne funksjonen er viktig for å takle uventede situasjoner hvor det er avgjørende med presis manøvrering. For å ytterligere forbedre brukeropplevelsen kan du velge joystickstyring som ekstrautstyr. Dette joysticksystemet gir en jevn og presis styring i hastigheter opp til 20 km/t, noe som gjør kjøringen mer komfortabel, spesielt ved langvarig bruk.


HYDRAULIKKSYSTEM

MX20G fra Hydrema er utstyrt med et sofistikert hydraulikksystem som kombinerer et Load Sensing-system med to kretser og en egen høytrykkspumpe for styring av kranen, noe som garanterer en utmerket ytelse. Systemet er utrustet med en elektronisk effektkontroll og en Mode Control-funksjon som lar brukeren velge mellom nøyaktig presisjonsarbeid og en drivstoffeffektiv ECO-modus. Maskinen kan leveres med opptil tre hydraulikkretser, hvorav to er standard, og alle kan reguleres fra førerhuset.

Oljevolumer:

Pumpe 1: Arbeidshydraulikk - 319 l/min
Pumpe 2: Dreiehydraulikk - 88 l/min

Systemtrykk:

Arbeidshydraulikk: - 350 bar
Dreiehydraulikk: - 395 bar
Hydraulisk krets 1, ZV1: - 30-200 L/min
Hydraulisk krets 2, ZV2: - 15-100 l/min
Hydraulisk krets 3, ZV3: - 50-200 l/min


MOTOR

Hydrema MX20G drives av en kraftig Cummins B 4,5 L Stage 5-motor, som kombinerer kraft og hensyn til miljøet. Denne motoren er utstyrt med en avansert teknologi, inkludert DOC, DPF og SCR-katalysator med AdBlue-teknologi. Motoren har en kraftig ytelse på opptil 175 hk (129 kW) og et maksimalt dreiemoment på 780 Nm. For å sikre en kontinuerlig og effektiv drift har MX20G en 280-liters drivstofftank og en 31,5-liters AdBlue-tank, som minimerer behovet for gjentatte påfyllingsstopp under lange arbeidsøkter.


KJØREHYDRAULIKK OG GIRKASSE

Med sin hydrostatiske fremdrift og den konstante firehjulstrekkingen sørger MX20G for utmerket fremkommelighet i alle typer terreng. Denne modellen har en elektronisk styrt, variabel motor og en integrert bremseventil som sørger for en jevn og kontrollert kjøreopplevelse. MX20G er utstyrt med en 2-trinns softshift Powershift-girkasse som egner seg både på vei og i terrenget, og som muliggjør veksling mellom manuell og automatisk giring. Denne funksjonen gir føreren optimal fleksibilitet og komfort under ulike arbeidsforhold.

Veigir (km/t): 34
Terrenggir (km/t): 0-9
Krabbegir (km/t): 3,5
Maks. trekkraft (kN): 111

Hastighetene er oppgitt for en standardmaskin med doserblad og standard dekkmontering. Med ekstra vekt, for eksempel støttebein, rotortilt og tunge redskaper eller annet utstyr, kan maksimalhastigheten bli lavere.


ELEKTRISK SYSTEM

MX20G fra Hydrema er utstyrt med et sofistikert 24-volts elektrisk system som garanterer en pålitelig ytelse og en lang levetid. Systemet består av en effektiv generator på 70 Amp. og to kraftige 12 V-batterier på 100 Ah. Ledningsnettet er designet for å være både holdbart og trygt, med vanntette kontakter for bruk utendørs, noe som sørger for en pålitelig drift. Vedlikehold og kontroller gjøres enkelt gjennom en serviceluke med en enkel adgang til sikringer og reléer nær førerhuset. En nøddriftsfunksjon garanterer kontinuerlig drift i tilfelle elektroniske feil, og en automatisk strømbryter gir deg ekstra beskyttelse. MX20G er designet for å være en stabil og effektiv partner under alle slags arbeidsforhold.


AUTOMATISK STRØMBRYTER

MX20G har en automatisk hovedbryter som gir ekstra sikkerhet og brukervennlighet. Denne funksjonen sørger for at alle elektriske systemer slås av automatisk når føreren forlater førerhuset etter bruk, noe som sparer energi og øker sikkerheten. Systemet reaktiveres sømløst når føreren er tilbake, takket være sensorer montert i dørene. Utstyrt med en innebygd timer og en avstengningsfunksjon som kan betjenes fra dashbordet. Denne funksjonen gjør betjeningen både intuitiv og praktisk. For ytterligere sikkerhet er det montert en nødstoppbryter i førerhuset som er lett tilgjengelig.


DRIFT

Hydrema MX20G er brukervennlig i sin drift med sitt effektive kontrollsystem. Den er utstyrt med multifunksjonelle styrespaker med servofunksjoner og trykknapper som sikrer presis kontroll. Takket være separate fotpedaler for den todelte bommen og dozerbladet/støttebeina vil komforten øke. Brukerne kan justere hydraulikktrykket og flyten fra dashbordet, og det finnes muligheter for flere tilpasninger med avanserte joystickinnstillinger. Dette får MX20G til å være enkel og komfortabel i alle arbeidssituasjoner.


SVINGSYSTEM

Hydrema MX20Gs toppmoderne hydrostatiske svingsystem spiller en nøkkelrolle i å forbedre maskinens manøvreringsevne, og gjør det mulig å svinge 360 grader. Systemet øker effektiviteten ved å gjenvinne noe av bremseenergien til dieselmotoren. MX20G er utstyrt med en mekanisk holdebrems for å bremse giringen og en mykstartfunksjon med vinkelsensorer, og den sikrer en jevn svinghastighet på 10,8 o/min og et kraftig svingmoment på 50 kNm, ideelt for å utføre presist arbeid.


BREMSER

For å gi maksimal sikkerhet og kontroll er MX20G fra Hydrema utstyrt med et topp moderne bremsesystem. Denne modellen har et dobbeltkretsbremsesystem med vedlikeholdsfrie oljebadbremser på alle fire hjul, noe som garanterer en jevn og pålitelig bremsing. Med en integrert parkeringsbrems i girkassen og en automatisk gravebrems som standard, kombinerer MX20G sikkerhet og brukervennlighet, noe som gjør den ideell for en rekke oppgaver.


FØRERHUSET

Hydrema MX20Gs førerhus er en kombinasjon av romslighet og ergonomisk design som setter førerens komfort i høysetet. Den er utstyrt med et sofistikert klimaanlegg med flere ventilasjonsdyser og et sete med luftfjæring, som sikrer komfort i ulike arbeidsmiljøer. Førerhuset har en 10" berøringsskjerm og en brukervennlig kontroller i armlenet for en enkel betjening. Blant funksjonene kan vi nevne et skyvevindu i døren, en delt frontrute med åpningsmulighet og et takvindu for å gi bedre sikt. Komforten kompletteres av et justerbart ratt og justerbare armlener, mens store speil og ryggekamera sørger for en optimal sikt. MX20G har også praktisk oppbevaringsplass, noe som gjør den til en praktisk arbeidsplass.


LYDNIVÅ

MX20G har et imponerende lavt støynivå under drift. Inne i førerhuset er lydnivået redusert til et behagelig nivå på 68 dB(A), og ute holdes støyen på moderate 102 dB(A). Det lave lydnivået bidrar til en mer behagelig arbeidsatmosfære for både operatøren og omgivelsene, noe som gjør MX20G til en ideell maskin for støysensitive arbeidsplasser.

Dimensjoner

  Milimeter
Bredde over:
Doserblad 2550
Støtteben, senket 3870
Dekk 10.00-20 2530
Dekk 600/40-R22.5 2520
Dekk 650/45-R22.5 2570
Dekk 700/40-R22.5 2730
Sporvidde over standard dekk 1942
Akselavstand 2600
Avstand, dreiesentrum til bakaksel 1200
Avstand, dreiesentrum til foraksel 1400
Gjennomkjøringshøyde, førerhytte 3120
Transporthøyde 4000
Lengde, veitransport 6320
Overheng, for (med 2,5 m gravearm) 3330
Avstand, dreiesentrum til kontravekt 1700
Svingradius bak 1839
Frihøyde støtteben 350
Frihøyde, hjul, senkede støtteben 50
Frihøyde doserblad 510
Frihøyde, hjul, senket doserblad 75
Overheng, doserblad 1175
Overheng, støtteben 1110
Frihøyde, aksler 360
Svingradius, for
med 2.0 m gravearm 1720
med 2.5 m gravearm 2060
med 3.0 m gravearm 2410
Total lengde ved transp. 2,5 m gravearm 9120
Gravebom. Høyde ved transp. 2,5 m gravearm 2920
Senterforskyvning, gravebom 118
Venderadius, ytterst 6700
Venderadius, innerst 3600

Dimensjoner med standarddekk 10.00-20.

 

MASKINVEKT

Chassis  
A3 - Doserblad + stabilisatorer 20,100

Vekt oppgitt med 200 kg hurtigfeste og 400 kg skuffe.

 

ARBEIDSOMRÅDE OG BRYTEKRAFT

Lengde på gravearm mm 2.0 2.5 3.0
Slaghøyde mm 10680 11180 11670
Lastehøyde mm 9610 10110 10600
Gravedybde mm 5330 5830 6330
Rekkevidde mm 9220 9720 10220
Vertikal gravedybde mm 4030 4490 4970
Horisontal gravedybde mm 6440 6650 6840
Lastehøyde mm 7110 7610 8110
Arbeidsdybde mm 5820 6320 6820
Rekkevidde    mm 8570 9070 9570
Rotasjonsvinkel skuffe 0 175 175 175
Brytekraft, direktemontert skuffe  
Brytekraft, skuffe (ISO) kN 138    
Gravestyrke (ISO) kN 111 97 86
Maks. anbefalt skuffestørrelse  
Standardskuffe m3 1.0    
Maks. anbefalt skuffestørrelse med rotortilt
Standardskuffe m3 0.8    

Arbeidsområdet er spesifisert med Hydrema standardskuffe og 1800 mm gripehøyde.

FORSKJELLENE MELLOM MODELLENE I MXG-SERIEN

MX14G

 • Har den letteste kontravekten i serien, noe som gjør at den har den minste svingradiusen
 • Tilgjengelig med en gravearm på 2,0 og 2,5 meter
 • Utstyrt med den korteste ytterbommen i serien, og den måler 2900 mm
 • Er den mest kompakte varianten i MXG-serien
MX14

MX16G

 • Fungerer som den mellomstore modellen i den samme serien
 • Utstyrt med en sterkere motor, sammenlignet med MX14G-modellen
 • Tilgjengelig med gravearm i lengder på 2,0, 2,5 og 3,0 meter
 • Opprettholder en lav svingradius med en økt gravekapasitet
MX16

MX17G

 • En kombinasjon av funksjoner fra både MX16G og MX18G
 • Har en bom av samme lengde som MX16G
 • Utstyrt med samme kontrakvekt som MX18G
 • Har den høyeste løftekapasiteten i serien
MX17

MX18G

 • Har den lengste bommen i hele serien
 • Tilbyr den største brekk- og graveeffekten
 • Mindre kompakt enn andre modeller, men med betydelig mer styrke
 • Den største modellen i MXG-serien
MX18

MX20G

 • Har de samme funksjonene som MX18G
 • Standardutstyret omfatter et doserblad og støtteben
 • Den tyngste modellen i serien
 • En MX18G som leveres som standard med dozerblad og støtteben

HYDREMA MX20G: EN KOMBINASJON AV STYRKE OG BRUKERVENNLIGHET

Hydrema MX20G, en modell i den revolusjonerende MXG-serien, setter en ny standard for hjulgravere ved å kombinere imponerende kraft med enestående allsidighet. MX20G er utstyrt med både støtteben og dozerblad som standard, noe som gjør den til den mest stabile gravemaskinen i serien, med en forbedret ytelse, spesielt i krevende terreng. Designet er skreddersydd for å manøvrere effektivt både i trange bymiljøer og på travle anleggsplasser, noe som gjør den svært manøvrerbar.

Førerhuset i MX20G er et eksempel på optimal komfort og arbeidsro, med ergonomisk design og teknologiske innovasjoner som gjør føreren komfortabel og fokusert gjennom lange arbeidsdager. Med sitt kraftige understell og sitt sterke hydraulikksystem er MX20G alt annet enn en vanlig hjulgraver; den er en uunnværlig ressurs på ethvert anleggsprosjekt, og bidrar med uovertruffen effektivitet og presisjon.

Stor stabilitet og god hydraulikk. Absolutt verdt å vurdere når du skal kjøpe en ny maskin

MX16G
Png Mark Hydrema Yellow

HYDREMA MX20G: EN DYNAMISK AKTØR I ANLEGGSBRANSJEN

MX20G er et ikon for kvalitet og ytelse i anleggsbransjen, med en kraftig motor på opptil 175 hk og et maksimalt dreiemoment på 780 Nm, noe som gjør den til en populær maskin for krevende arbeidsoppgaver.

Denne modellen kombinerer en kraftig motor med utmerket drivstoffeffektivitet, noe som bidrar til store besparelser på driftskostnadene. Med sitt avanserte hydraulikksystem som leverer en imponerende hydraulisk flyt på 407 liter/min, kan MX20G med letthet håndtere et bredt spekter av hydrauliske verktøy, noe som øker maskinens allsidighet.

MX20G er designet med fokus på presis kontroll og energigjenvinning fra svingbremsen, noe som gir en jevn og nøyaktig kontroll. Førerhuset er utformet for å maksimere førerkomforten, noe som bidrar til økt produktivitet gjennom lange arbeidsøkter.

Sikkerhet er satt i høysetet i MX20G med avanserte kameraer og en 360-graders visning som gir full oversikt over arbeidsområdet, og øker sikkerheten betraktelig.

MX20G kjennetegnes av sin allsidighet og evnen til å tilpasse seg de spesifikke behovene på ulike byggeplasser og i landbruket.

Vedlikeholdet av MX20G er enkelt og brukervennlig, med praktisk tilgang til alle servicepunkter, noe som sikrer at maskinen alltid er klar til bruk og har et høyt funksjonsnivå.

MX20G er en perfekt løsning for dem som ønsker en kombinasjon av styrke, presisjon og holdbarhet, og er en uunnværlig ressurs i anleggsbransjen, klar til å takle og mestre alle typer utfordringer.

Hydrema Telematics

MODERNE DATAHÅNDTERING OG TEKNOLOGISKE FREMSKRITT

Hydremas MX20G setter en milepæl i bruken av avansert teknologi i masseforflytningsutstyr med integreringen av Hydrema Telematics. Dette banebrytende systemet løfter MX20G til en ny dimensjon av intelligens og effektivitet i arbeidsprosessene, noe som reduserer nedetiden og maksimerer produktiviteten.

Med Hydremas telematikk i MX20G går vi et skritt videre enn tradisjonell GPS-sporing; det er en helhetlig plattform som gir grundige analyser om maskinens ytelse og tilstand. MX20G er utstyrt med en integrert GSM/GPS-enhet, og den overfører kontinuerlig data som gir innsikt i maskinens driftsmønster og effektivitet. Dette muliggjør en mer nøyaktig styring av vedlikeholdsplaner og prediksjon av nødvendige servicetiltak.

Systemet støtter finjustering av drivstofforbruket og optimaliserer vedlikeholdsstrategiene, noe som gir betydelige kostnadsbesparelser. De innsamlede dataene er uvurderlige for flåtestyring og prosjektplanlegging.

Hydrema Telematics' funksjoner inkluderer omfattende maskinovervåking, feilsøking i sanntid, detaljert drivstoffanalyse og vedlikeholdsplanlegging, noe som bidrar til at MX20G alltid vil fungere optimalt.

Med Hydrema Telematics blir MX20G til en viktig aktør og en smart partner på arbeidsplassen, klar til å møte fremtidens utfordringer med høyere effektivitet og pålitelighet. Hydrema MX20G med Telematics er synonymt med en ny æra av avanserte jordflyttingsfunksjoner.

INNOVATIV KRAFT OG PRESISJON FRA HYDREMA

Hydraulics

HYDRAULIKK

HØYTYTENDE HYDRAULIKK FOR EN OPTIMALISERT YTELSE

MX20G er en del av Hydremas enestående flåte av hjulgravere, og har et topp moderne hydraulikksystem med en imponerende gjennomstrømning på 407 liter per minutt. Dette kraftige systemet gjør det mulig for MX20G å utnytte et bredt spekter av hydrauliske verktøy effektivt, fra skuffer til klemmer, og leverer den nødvendige kraften kombinert med presisjon for enhver type oppgave. Med dette avanserte hydraulikksystemet kan MX20G takle en rekke oppgaver med en enestående effektivitet og smidighet.

Safety

SIKKERHETEN

FORBEDRET SIKKERHET OG OVERSIKT MED MX20G

Med sine avanserte sikkerhetsfunksjoner setter Hydrema MX20G nye standarder for førersikkerhet. Dette inkluderer muligheten til å legge til flere kameraer og et omfattende 360-graders overvåkingssystem som vil utvide førerens synsfelt betraktelig. Denne forbedrede sikten er avgjørende for en sikker manøvrering, spesielt i områder med begrenset plass og høy aktivitet. Med disse sikkerhetsforbedringene er MX20G designet for å gi en maksimal beskyttelse og en god oversikt i alle arbeidssituasjoner.

Cab

Førerhytte

GOD KOMFORT I FØRERHYTTEN

MX20G viderefører tradisjonen med førsteklasses førerkomfort og avansert teknologi. Det romslige ROPS-førerhuset er utviklet med tanke på førerens velvære, og det er utstyrt med et klimaanlegg som sikrer komfortable arbeidsforhold under alle værforhold. De innovative driften, inkludert en 10-tommers berøringsskjerm som kan tilpasses, gjør det enkelt å styre maskinen med presisjon og enkelhet, noe som vil gi deg en behagelig arbeidsopplevelse.

MX20G: HYDREMAS MEST STABILE GRAVEMASKIN

EN ENESTÅENDE MANØVRERBARHET

MX20G fra Hydrema imponerer med sitt avanserte svingsystem som gjør det mulig å rotere maskinens overdel 360 grader i forhold til understellet. Dette gir føreren en enestående kontroll og manøvrerbarhet på arbeidsplassen, noe som er avgjørende i tettbygde strøk og på travle byggeplasser.

FLEKSIBEL KONFIGURASJON

Denne gravemaskinen er en sann mester når det gjelder tilpasning og allsidighet. Med sin modulære design kan MX20G tilpasses for å oppfylle de mest spesifikke kravene. Enten det gjelder innstillinger på understellet, dekktyper eller tilleggsutstyr som Engcons rotortilt, er MX20G klar til å takle et bredt spekter av oppgaver og utfordrende arbeidssituasjoner med letthet.

PROBLEMFRITT VEDLIKEHOLD OG SERVICE

Med enkel tilgang til servicepunktene er vedlikeholdet enkelt, og MX20G kan til og med utstyres med et sentralisert smøresystem som automatisk leverer de nødvendige smøremidlene. For en enda mer effektiv vedlikeholdsprosess kan du dra nytte av Hydrema Telematics, som gjør det enkelt å kontrollere og overvåke maskinen. Dette sikrer at MX20G alltid er i optimal stand og klar til å levere en topp ytelse på arbeidsplassen.

KRAFTIG MOTOR FOR ULIKE OPPGAVER

MX20G er utstyrt med en dynamisk Cummins-motor som leverer hele 175 hestekrefter og 780 Nm dreiemoment. Denne motoren er konstruert for å takle selv de mest utfordrende oppgavene med en maksimal effektivitet. Den perfekte kombinasjonen av sterk ytelse og drivstofføkonomi gjør MX20G-motoren ideell for krevende arbeidsforhold, hvor den vil levere pålitelig kraft og bidra til å minimere driftskostnadene.

HAR DU SPØRSMÅL ELLER TRENGER DU Å VITE MER?

Har du spørsmål om MX20G-modellen, om våre andre maskiner eller tjenester? Eller ønsker du å bli kontaktet av din lokale forhandler? Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg så snart som mulig.

Tilbudsskjema