MX14G/MX16G/MX17G/MX18G

Hjulgravere

Hjulgravere

Kompakte hjulgravere

MX G-serien med nivå 5-motorer er den perfekte matchen for byggeplasser i byen. De er sterke, kompakte maskiner med førsteklasses brytekraft, motorkraft og graveegenskaper.

Kompakte hjulgravere

Styrker

Kompakt og kraftig

 • Fungerer perfekt i trange områder

  MX G-seriens kompakte overvogn tilbyr en veldig kort  utsving av bakenden, ned til 173 cm (45 cm over hjulene).

  I tillegg betyr den spesielle geometrien på gravearmen at gravemaskinarmens fremre svingradius er kort. Den korte svingradiusen gjør at gravemaskinen kan jobbe i svært trange områder, for eksempel nær bygninger i byområder, eller holde seg innenfor grensene til et enkelt kjørefelt under veiarbeid.

  Gravemaskinens arbeidsområde, gravedybde og rekkevidde er blant de beste, noe som understreker allsidigheten og brukervennligheten til MX. Gravearmen (pinnen) fås i lengder på 2,0 meter, 2,5 meter eller 3,0 meter.

 • Meget kraftig

  MX G-serien er spekket med krefter. Stage 5 Cummins-motoren leverer 175 hk, mens hydraulikksystemet kan gi opptil 407 liter per minutt med hydraulisk strømning.

  Motoren gir rikelig med kraft til selv de tøffeste oppgavene, tunge løft eller å kjøre store redskaper slik som en hydraulisk drevet roterende gressklipper eller sugeenheter som TinBin TC2.

  Til tross for maskinens kompakte dimensjoner, kan den enkelt løfte tunge laster, for eksempel store kloakkrør.

Video

Hydrema MX G Serien

Hydraulikk

Operasjonelle egenskaper

 • Styrke og presisjon

  Et elektronisk styrt hydraulisk system med to kretser justerer effektivt den hydrauliske effekten for den aktuelle oppgaven.

   

  De to uavhengige pumpene kan gi opptil 407 liter hydraulisk strømning per minutt – 319 liter per minutt for arbeidshydraulikken og 88 liter per minutt for svingfunksjonen.

   

  Den separate hydrostatiske kretsløp for svingfunksjonen gjør det mulig å regenerere svingbremseenergien og holde den helt uavhengig av de andre gravefunksjonene.

   

  Systemet leveres med en kombinert hydraulisk-elektronisk modus-kontroll og Øko-modus. Dette sikrer større effektivitet, bedre drivstoffsøkonomi og jevne, forutsigbare bevegelser ved bruk av flere funksjoner samtidig.

 • Forbedret svingbrems

  En redesignet svingbrems som forbedrer starten på "svingbevegelsen" gir overvognen jevnere bevegelser, spesielt merkbar når du arbeider i bakker.

   

  MX G-serien er utstyrt som standard med en vinkelsensor, som måler maskinens helling lateralt og langsgående.

   

  I kombinasjon med innebygd programvare som kontinuerlig tilpasser seg hydraulikken og svingbremsesystemet, brukes sensoren til å kontrollere det glidende svingsystemet.

 • Drift og justering

  Fra instrumentpanelet kan operatøren enkelt justere de hydrauliske funksjonene inklusiv oljestrøm og trykk, avhengig av de påmonterte redskapene, som kreves for arbeidet.

   

  Spesielt nyttig når du arbeider med vipperotatorer, kan rullene på styrespakene finjusteres når det gjelder retning, funksjon, hastighet eller følsomhet.

   

  Gravemaskinene leveres som standard med to hydrauliske kretser for redskaper, noe som øker gravemaskinens funksjonalitet.

Motor

Romslig førerhus

Arbeidsmiljø

Forbedret komfort, kommunikasjon og sikkerhet

 • Optimal arbeidsstilling

  MX-serien har et lufthengt førersete, som kan justeres på flere måter og gi operatøren komfort hele tiden.

   

  Som et alternativ kan et lufthengt sete med ventilasjon og langsgående demping tilbys. Multi-joystick-kontrollen er installert som en integrert del av begge armlenene.

 • Multi-justerbare armlener

  Multi-joystick-kontrollen er installert som en integrert del av det nye multijusterbare armlenet, som kan justeres både i høyde, lengde og vinkel, slik at operatørene kan ha den optimale og mest komfortable arbeidsposisjonen.

   

 • Avtakbar frontrute

  Vindusoppsettet gir en god utsikt for føreren og gjør det enkelt å kommunisere med mennesker rundt maskinen.

   

  Den nedre delen av vinduet kan fjernes, mens det øvre vinduet enkelt kan skyves åpent.

Service

Enkel servicetilgang

 • Enkel servicetilgang

  Plassert på maskinens høyre side, finner du det store motorpanseret, som kan heves elektronisk ved å trykke på en knapp.

   

  Når det åpnes, får du tilgang til motoren, filtrene og radiatoren, noe som gjør det enkelt å utføre service og vedlikehold mens du arbeider på bakkenivå.

 • Automatisk batteriisolator

  En automatisk batteriisolator slår av alle elektriske systemer når du slår av tenningen og forlater førerhuset. Samtidig, reaktiverer sensorer i dørene systemet når føreren kommer tilbake.

   

  Tidtakeren og avslutningsprosessen administreres via dashbordet. En nødbatteriisolator er plassert inne i førerhuset som sikkerhetstiltak.

 • Uttrekkbar stige

  For enkel tilgang til toppen av maskinen og de store diesel- og AdBlue-tankene, kan du finne og trekke ut en innebygd stige på venstre side av overvognen.

   

  En dieselpumpe er tilgjengelig som et alternativ for enkel fylling på bakkenivå.

   

   

Telematikk

Spesialfarger

Understell

Tilpass din maskin

MX-serien er bygget på et modulært chassis med et bolt-on konsept, slik at undervognen kan monteres for å passe akkurat dine behov.

Velg mellom dozerblad, støtteben eller BM-hurtigkoblinger for å montere andre redskaper som skuffer for å transportere verktøy.

Tilpass din maskin

Modeller

Modeller i MX G-serien

 • MX14G

  MX14 G er en ultrakompakt og likevel kraftig gravemaskin, som passer perfekt på steder med svært begrenset plass.

 • MX16G

  MX16 G er utstyrt med en tyngre motvekt og en kraftigere drivmotor enn MX14 G, noe som gjør den til en allsidig og sterk urban maskin.

 • MX17G

  MX17 er godt egnet for tøff bruk i urbane områder. Den har en 20 prosent høyere brytekraft og en høyere løftekapasitet enn MX16, men er fortsatt kompakt og smidig nok til å operere i områder med begrenset plass.

Ekstrautstyr

Alternativer for MX G -serien

 • Smøresystem

  Automatisk smøresystem tildeler den mengden fett maskinen har behov for.

 • Hengerfeste

  Tilhengerfeste for tilhengere er tilgjengelige, i stand til å slepe tunge laster. 

   

  I tillegg til elektriske og hydrauliske linjer er et system for tilhengerbremsen tilgjengelig for maksimal sikkerhet.

 • Forbedre fleksibiliteten

  Gjør gravemaskinen enda mer allsidig med en Engcon tiltrotator med et helautomatisk hurtigkoblingssystem med EC-olje.

   

  Dette betyr at hydraulikkverktøyene kan kobles til eller fra uten at operatøren må forlate førerhuset.

Downloads

Les mer om gravemaskinene

Les mer om gravemaskinene
icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com