Hydrema vinner grunn i Østerrike

20. januar 2021

Jeg er glad for at vi kan overbevise flere og flere selskaper i vestre Østerrike om Hydrema-merket. I tillegg kan vi sikre optimal support i Tyrol og Vorarlberg med vår servicepartner i Wiesing.

Takket være Hydrema 922F dumperens godkjenning for offentlig vei kan Kessler Transporte GmbH transportere stein fra Zech Kies-steinbruddet i Bürs direkte til byggeplassen. På deler av veien er stigningen 39%.

De leddstyrte, kompakte Hydrema-dumperne imponerer med sin høye ytelse, enkle kontroller, lave egenvekt og ekstremt økonomiske drift. Takket være det oppgraderte bremsesystemet med en kraftigere retarder drar flere selskaper i Østerrike nytte av Hydrema-dumperne.

Hydrema-gruppen ble grunnlagt i Danmark i 1959. Fra starten ble det lagt vekt på kvalitet, avansert teknologi og intelligent utformede løsninger for hele produktrekken av dumpere, hjulgravere og skovlgravemaskiner. Hydrema dumpere er særlig godt egnet for grunnarbeid i mykt terreng og i områder som krever lavest mulig marktrykk.

Joseph Warum (IBS GmbH, høyre) med føreren fra Kessler Transporte GmbH.

Sortimentet av leddstyrte dumpere inkluderer maskiner i klassene 7, 10 og 20 tonn. På alle dumpermodeller er understellet designet med leddstyring og en pendelstang med dobbeltvirkende hydrauliske stabilisatorer i knekkleddet. De to stabilisatorene sørger for maksimal stabilitet. Dumperkassen er produsert av Hardox høyfast stål uten sideribber og har en høy tippvinkel for rask lossing. Kombinasjonen av leddstyring, brede dekk og høy bakkeklaring gir ypperlige egenskaper for terreng. De to 10-tonns maskinmodellene, 912GS og 912HM, samt 922G-modellene har elektrohydraulisk fjæring med to uavhengige fjæringssylindre på forakselen.

Plörer-selskapet i Sölden verdsetter sin kompakte Hydrema 922F dumper, som også er godkjent for offentlig vei, som et økonomisk og kraftig transportkjøretøy.

Stor etterspørsel i vestre Østerrike

Et av selskapene som har brukt Hydrema dumpere i fjellområdene i årevis er Plörer i Sölden. Dette selskapet ble grunnlagt av Hermann Plörer, som arbeidet med transport av betong i Tyrol midt på 1970-tallet. I starten av 90-tallet utvidet virksomheten til å omfatte grunnarbeider. Senere ble selskapet involvert i avfallshåndtering i Ötztal gjennom arbeid på avfallsplasser og utvinning av råvarer. I tillegg til flere lastebiler og andre maskiner har de 15 ansatte tilgang til en Hydrema 922F dumper. Entreprenørens fokus er på utgravingsarbeid samt kanal-, sti- og bakkekonstruksjon. Blant annet bidro Plörer-selskapet til oppføring av James Bond Museum i Sölden, hvor de utførte omfattende grunnarbeider.

Fra venstre: Administrerende direktør Christoph Plörer, Joseph Warum (IBS GmbH, Ardagger Stift) og fører (fra Plörer).

Administrerende direktør Christoph Plörer snakker positivt om Hydrema-dumperne: 

"Jeg setter pris på min Hydrema 922F dumper av flere årsaker. Den er kompakt, kan kjøre på offentlig vei og kan brukes på ekstremt allsidige måter; fra å hjelpe med konstruksjon av stier og skråninger til transport av store steiner. Den lave svingradiusen og den ekstreme mobiliteten i terreng gir en rekke fordeler i hverdagens bruk. I tillegg har 922F økonomisk drivstofforbruk, god sikt fra førerhuset og kan konkurrere med større dumpere på ytelse."

Et annet selskap som bruker maskiner fra Hydrema er Kessler Transporte GmbH i Klösterle am Arlberg. De setter også pris på den kompakte Hydrema 922F dumperen, særlig fordi den er godkjent for bruk på offentlig vei. Kessler transporterer i øyeblikket stein fra Zech Kies-steinbruddet til en byggeplass i Rankweil, hvor det bygges et nytt elveleie.

Oppgradert bremsesystem

Joseph Warum, ansvarlig leder hos IBS GmbH, understreker: "Den nyeste generasjonen 922G dumpere tilbyr enda mer kraft ettersom de er utstyrt med en Stage V-motor og intelligent 6-trinns soft-shift girkasse. I tillegg til de egenskapene som allerede er nevnt har den nye G-serien ypperlige kjøreegenskaper i alle hastigheter og på alle underlag, takket være det oscillerende og hydraulisk stabiliserte leddet. Kombinasjonen av en stiv foraksel med elektronisk styrt fjæring og nivåregulering som justerer maskinen i optimal posisjon - sammen med kraftige boggi-bakaksler gir høy stabilitet og komfort, spesielt under tipping. Bremsesystemet har blitt grundig overhalt og vesentlig oppgradert av Hydrema-ingeniørene. Dette ses tydelig i bratt terreng, noe som har blitt bekreftet av de første kundene som har brukt den nye 922G dumperen."

Kompakt, ekstremt manøvrerbar og ypperlig i terreng: Halbeisen & Prast KG fra Dornbirn vil ikke lenger klare seg uten kraften fra sin Hydrema 912FS i veibygging.

Halbeisen & Prast KG, et entreprenørfirma fra Dornbirn som er aktive i Vorarlberg, benytter seg også av en Hydrema dumper - i dette tilfellet 10-tonneren 912FS. Selskapet tar ikke bare på seg alle typer gravearbeider, de er også aktive innen konstruksjon av vei og kloakk, steinmurer, skråningsbeskyttelse og riving. Hydrema 912FS spiller en viktig rolle i mange av disse jobbene i krevende terreng. Maskinen er utstyrt med et fjæringssystem i frontakselen som standard, dette er et elektrohydraulisk fjæringssystem med uavhengige sylindre og nivåkontroll for begge forhjulene. Dette betyr av føreren er mindre utsatt for vibrasjoner på lange arbeidsdager og mindre stress, særlig på lange transportetapper og i ujevnt terreng. 

“Jeg er glad for at vi kan overbevise flere og flere selskaper i vestre Østerrike om Hydrema-merket. I tillegg kan vi sikre optimal support i Tyrol og Vorarlberg med vår servicepartner i Wiesing. I verste fall er montørene fra Ardagger Stift såvel som montørene fra IBS-hovedkvarteret i Bavaria nær Nürnberg på stedet i løpet av få timer,” sier Joseph Warum til slutt.  

www.ibs-maschinen.at   
www.ploerer.com 
www.transporte-kessler.com 
www.halbeisen-prast.at 

Vi ønsker å takke www.Baublatt.at for å la oss distribuere denne artikkelen. 

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com