Hydrema styrker det grønne skiftet med ny elektrisk dumper

20. oktober 2022

Danmarks eneste produsent av store anleggsmaskiner, Hydrema fra Støvring, er i gang med de siste forberedelsene til årets store maskinmesse, Bauma 2022, som finner sted i München 24.-30. oktober

Den desidert største nyheten fra Hydrema blir en 100 prosent elektrisk dumper. Den markerer produsentens inntog i segmentet for elektriske anleggsmaskiner. Dette er en helt ny konstruksjon basert på den nyeste teknologien, bygget opp fra bunnen på en helelektrisk plattform.

- Det er ingen tvil om at nullutslipp vil være et av hovedtemaene på Bauma 2022, og derfor gleder vi oss til å presentere vår nye maskin, som vi er veldig stolte av. I Hydrema har vi jobbet på en strømstrategi i en årrekke, og etter en lang og svært grundig utviklingsprosess er vi nå klare med vår første elektriske maskin. Vi gleder oss veldig mye til å presentere den elektriske dumperen for våre mange internasjonale kunder, sier utviklingssjef Palle Larsen.

Han legger til at Hydrema har valgt å holde detaljene i den elektriske nyheten tilbake til Bauma åpner den 24. oktober

Muskuløs hjulgraver

En annen stor nyhet fra Hydrema er den nye hjulgraveren MX14, den minste i MX-serien.

- Vi har optimalisert hele maskinen og resultatet er en suveren 14 tonns maskin. Markedets klart sterkeste i sin klasse, sier utviklingssjefen og legger til:

- Den har en nybygd og imponerende sterk gravearm, samtidig som vekten er fordelt optimalt. Dette gir betydelig bedre stabilitet, opptil 20 prosent større løftekraft og en betydelig høyere gravehastighet enn forgjengeren. Maskinen kan til og med bli tempo 40-godkjent, så det er en sterk og rask maskin, avslutter utviklingssjefen.

 

Én skjerm – full kontroll

For bare halvannet år siden foretok Hydrema en oppdatering av hele MX-serien, der blant annet mer kraft og ny teknologi ble tilført hjulgraverne. Nå har serien igjen fått en omfattende oppdatering, som selvfølgelig også gjelder den nye MX14. Den helt nye 10" berøringsskjermen skiller seg særlig ut. Den nye skjermen erstatter flere mindre skjermer, og ny programvare integrerer alle funksjoner med sikker og enkel betjening på berøringsskjermen eller via skjermkontrolleren i armlenet.

Hydremas utviklingsteam har lagt mye arbeid i å gjøre brukergrensesnittet til den nye skjermen intuitivt og veldig brukervennlig, som det du kjenner fra smarttelefoner og forskjellige nettbrett.

Et helt nytt kamerasystem med ekstra høy oppløsning finnes i flere varianter, der du i ett bilde via 360 graders 360-graders "birds-eye"-visning kan få oversikt hele veien rundt maskinen.

En annen nyhet for MX-serien er at den som et alternativ – takket være et nært samarbeid med Leica – tilbyr fabrikkmontert maskinstyring, med mulighet for integrering med den nye berøringsskjermen.

Historisk stor produktpresentasjon

Ettersom Hydrema har flere maskiner enn noen gang før på Bauma - og presenterer flere nyheter - har produsenten valgt å gjøre standen historisk stor av samme grunn.

Den første internasjonale presentasjonen av 900G traktorgravere-serien vil også finne sted på Hydremas Bauma-stand. Serien gjennomgikk en omfattende oppdatering på alle 4 modellene for litt over et år siden. Spesielt på teknikk- og komfortsiden er traktorgraver-serien virkelig i en klasse for seg, og den må selvfølgelig vises til de mer enn 600 000 internasjonale kundene som besøker Bauma under den syv dager lange messen for anleggsmaskiner og -utstyr

Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

Nyhetsbrev

Abonnere

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com