Hydrema leverer to maskiner til Australias Antarktis-program

1. juli 2020

To Hydrema 922G har sluttet seg til (AAD) Australias Antarctic Divisions flåte for å bli en del av Australias Antarktis-program.

Når Australias nye antarktiske isbrytende forsknings- og forsyningsfartøy - RSV Nuyina, setter kursen mot Antarktis i 2021 vil to Hydrema 922G MultiChassis være ombord og klare for å ta et tungt løft på det islagte kontinentet. 

De to Hydrema-maskinene vil være stasjonert henholdsvis på forskningsstasjonene Casey og Davis i Antarktis og de vil være utstyrt med tippkasse og flak for containertransport.
Herfra vil de levere en "roll-on, roll-off" frakt- og leveringstjeneste av både 10- og 20-fots fraktcontainere, overdimensjonert last og 10-fots "isotanker" med flydrivstoff fra lekterne ombord på RSV Nuyina.

Om dumperne
De midjestyrte 922G MultiChassis-versjonene har et hydraulisk krokløftsystem som gjør at de kan laste og losse containere. De veier bare 14 tonn, noe som er blant hovedårsakene til at AAD valgte Hydrema-dumpere foran andre lignende dumpere. Årsaken til dette er at ADD opererer med en lastgrense på 34 tonn ved transport av last på havisen. Hydrema-dumperne kan dermed transportere containere på opp til 20 tonn, noe som gjør dem veldig effektive og perfekt for oppgavene i Antarktis.

922G er perfekte terrengkjøretøy med markedets høyeste effekt-til-vekt-forhold og med utmerket kjørekomfort i alle hastigheter og på alle underlag, takket være det oscillerende og hydraulisk stabiliserte svingleddet. Kombinasjonen av stiv foraksel med elektronisk styrt fjæring og nivåregulering som justerer maskinen i optimal posisjon gir høy stabilitet og komfort. Utformingen gjør at alle de seks hjulene er i konstant kontakt med underlaget, noe som sikrer lavt marktrykk fordi vekten blir jevnt fordelt.

Vintertilpasning
Men før de sendes til Antarktis med RSV Nuyina i 2021-22 vil 922G gjennomgå en vintertilpasning og bli modifisert slik at de er godt utstyrt til å håndtere ofte ekstreme klimaforholdene i Antarktis, hvor temperaturene raskt kan falle til under minus 35 grader Celsius. 

Vintertilpasning av dumperne vil skje ved Australias Antarctic Division, hvor de vil bli modifisert med tilsetning av lavtemperaturoljer og -væsker, montering av blokkvarmere for å forvarme kjølevæske, batterivarmere og få montert 8 LED arbeidslys. Samtidig vil det bli spesiell beskyttelse over vinduene.

Etter at de er vintertilpasset vil de to 922G-maskinene være fullt operative og utstyrt for oppgavene i Antarktis, hvor de vil være et avgjørende ledd mellom RSV Nuyina og forskningsstasjonene.

Fakta om Australias Antarktis-program og RSV Nuyina 
Australias Antarktis-program (AAP), som ledes av AAD, bedriver vitenskap i verdensklasse som er av kritisk nasjonal og global betydning som leverer til den australske Antarktispolitikken og operative prioriteringer. AAP og deres forskere driver med forskning på kontinentet og i Sørishavet, inkludert forskning på klima, biologisk mangfold, fiske og miljøvern. 

RSV Nuyina kommer til å være verdens beste vitenskapelige ressurs i polarområdet på dette tidspunktet og vil utgjøre sentrum for Australias nærvær i Antarktis i tiår framover. Utstyrt med det nyeste av forskningsutstyr og fasiliteter som senterbrønn vil skipets 116 forskere fra hele verden kunne bedrive forskning 24/7.

Skipets konseptdesign ble utviklet av det danske ingeniørselskapet Knud E. Hansen mens konstruksjon og utførelse ble utført på den nederlandske Damen-gruppens anlegg i Romania. I skipets kjøl er det mynter fra Romania, Nederland og Danmark sammen med en australsk mynt fra Royal Australian Mint, dette er en anerkjennelse av hvert lands bidrag til skipets design og konstruksjon. Avbildet på den danske mynten er Hans kongelige høyhet kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark.

Så når de to 922G-maskinene ankommer Antarktis vil de være del av et veldig viktig vitenskapelig program i tiår framover.

For mer informasjon om den australske Antarktis divisjon og Antarktis-programmet, kan du lese mer om det i lenkene nedenfor.

https://www.antarctica.gov.au/about-us/

https://www.antarctica.gov.au/living-and-working/travel-and-logistics/ships/icebreaker/

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com