Hydrema leverer sterk oppgradering av allsidig traktorgraver

3. februar 2022

Særlig på teknikk og komfort bugner Hydremas traktorgravere av forbedringer og oppdateringer.

Hydrema lanserer en ny serie traktorgravere med Cummins Stage 5-motorer som fullt ut innfrir de nyeste utslippskravene.

Den forrige oppdateringen av Hydremas multimaskiner skjedde for 3,5 år siden, da man lanserte 900F-serien av de danskproduserte traktorgraverne. Nå er den nordjyske produsenten klar med enda et mangfold av store og små forbedringer av den populære serien. Den nye generasjonen får navnet 900G-serien og bygger på mer enn 40 års erfaring med akkurat denne maskintypen. Mange av forbedringene er utviklet og designet spesifikt etter ønsker og tilbakemeldinger fra kundene.

Serien består av fire modeller – 906G og 908G med 122 hk, samt de større 926G og 928G med 147 hk – som kombinerer traktorgraveren og lasteren i en unik multimaskin som nok er den mest effektive og fleksible maskinen på markedet. De har leddstyring som effektive lastere skal ha, og gravearmen er med ekte sideforskyvning og 280-graders graveområde. Det betyr at man på plassen har både en regulær 10 tonns laster og en 8-10 tonns gravemaskin.


Den nye G-serien med traktorgravere fra Hydrema er enkle å kjenne igjen på de svartlakkerte akslene og hydrauliske sylindrene. Det er også mulig å få svartlakkerte skvettlapper og deler av taket, eller få lakkert din maskin i tilpassede spesialfarger.

Allsidighet skal sikre markedsandeler

- Allsidighet er et nøkkelord her. Det betyr for eksempel at også de mindre entreprenørene med kun denne ene maskinen kan gi anbud på oppgaver hvor det uten en traktorgraver ville være nødvendig å ha flere forskjellige maskiner med. Hydremas traktorgravere er veldig populære, særlig i Skandinavia, hvor vi med 900G-serien håper å vinne ytterligere markedsandeler, lyder det fra prosjektleder for kompakte produkter, Jonas Laustsen, Hydrema.

Den drivstofføkonomiske Cummins-motoren i den nye G-serien er naturligvis oppdatert slik at den oppfyller Stage V-utslippskravene. Motoren arbeider godt og solid, selv ved lave omdreininger. 

En annen nyhet er etterbehandlingssystemet for avgassen, dette består av DOC- og SCR-katalysatorer samt partikkelfilter. Det er et stabilt og robust system samlet i én boks som er vedlikeholdsfri - og for øvrig den eneste i sitt slag på markedet.

Tempo 40-godkjent

- Hydrema er på forhånd kjent for lavt drivstofforbruk og nå har vi skrudd opp et hakk til i forhold til klimadagsordenen. G-serien har for eksempel fått intelligent sentralsmøring som kun arbeider når det er nødvendig. Og det er automatisk hovedbryter som kutter strømmen til batteriene når maskinen er inaktiv, forteller Jonas Laustsen.

Hastigheten for 906G og 908G er dessuten økt litt, slik at alle modellene nå kan Tempo 40-godkjennes. Det betyr kortere transporttid mellom oppgavene.


De to modellene 906G og 908G har nå en maksimal hastighet på 40 km/t, noe som betyr at alle modellene i G-serien er godkjent for 40 km/t. 

Komfort og service i høysetet

Selv om Hydrema på forhånd får toppkarakterer for komfort og sikkerhet er det i 900G-serien skrudd en anelse ytterligere opp for komfort, med blant annet et multijusterbart armlene og 8 liters mobil kjøle-/varmeboks.

Samtidig er det oppgradert med større mulighet for individuell førertilpasning av styrespaker. Fra instrumentpanelet kan føreren enkelt justere for eksempel styrespakenes følsomhet samt bytte om funksjon og retning for rullene.

Med nytt interiørdesign, armlener med flere justeringer og flere justeringsalternativer for styrespakfunksjonene byr den nye serien med traktorgravere på flere brukervennlige oppdateringer.

Bagrute-arrangementet er redesignet for å gjøre åpning og lukking enda lettere i det behagelige og støysvake førerhuset som har gjennomgått en generell oppfrisking.

- Vi har dessuten montert fjernbetjent lys, noe som er praktisk når man kommer til en mørk maskin en tidlig vintermorgen. Fjernbetjeningen kan sitte i nøkkelknippet og dermed har man tilgjengelig både “welcome-light” og “Follow me home-light”. Dessuten har vi laget en fjernbetjent mulighet for å åpne og lukke panseret elektrisk - og når det er åpent tennes lyset i motorrommet, forteller Jonas Laustsen.

Service på de fire nye modellene er samtidig forenklet på en lang rekke områder. Blant annet er de nå med sølefrie tappeventiler, forbedret tilgang til luftfilter og nye sikringsbokser.


Den nye fjernkontrollen for åpning og lukking av panseret med innebygget LED-lys er nå tilgjengelig for føreren. Fjernkontrollen aktiverer også lysfunksjonene “welcome-light” og “Follow me home-light” - praktisk når du kommer til maskinen din en tidlig vintermorgen.

God datautveksling

Det effektive sporings- og datainnsamlingssystemet Hydrema Telematics leveres som standard i alle maskiner. Systemet sørger for effektiv datadeling mellom kunde og maskin. Dette kan hjelpe med å planlegge vedlikeholdsoppgaver og diagnostisere problemer. Nedetiden kan dermed holdes på et minimum og styrker effektiviteten. Ved å vise alarmkoder og andre vitale data på onlineportalen kan Hydremas serviceteam hjelpe kunden med hurtig og nøyaktig identifisering av feil. 

Maskinens programvare kan samtidig oppdateres gjennom Hydrema Telematics, slik at kunden alltid er sikret nyeste versjon.

Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com