Hydrema lanserer lift med mannskapskurv til jernbanebruk

30. november 2017

Rekkevidde på opptil 12,2 meter gir mulighet for både strekking og vedlikehold av kabler.

Kurven på den nye Hydrema MX Rail Lift har kapasitet på 200 kg, og passer dermed perfekt til to personer pluss utstyr.

Hydrema har nettopp presentert sin nye lift med mannskapskurv, som er beregnet for bruk sammen med MX Rail-gravemaskinene. Hydrema MX Rail Lift tiltrakk seg stor oppmerksomhet på Nordic Rail-utstillingen i Sverige, hvor Hydrema-folkene kunne glede seg over svært stor interesse fra bransjen.
"Våre konstruktører har ikke på noe tidspunkt vært i tvil om liftens spesifikasjoner, siden den jo skal dekke behovene til markedets mest krevende kunder, som jobber på jernbanelinjene døgnet rundt. Nå er kranen med mannskapskurv klar til kjøring på jernbanene. Vi har mottatt konkrete forespørsler fra både Sverige og Danmark, og vi har sett et tydelig behov i markedet for effektivt materiell til bruk ved strekking og reparasjon av kabler og kjøreledninger", forteller Hydremas Country Manager for Skandinavia, Morten Lemvig.

Tre hydrauliske forlengere bidrar til å sikre en rekkevidde på 12,2 meter for Hydrema MX Rail Lift. Det er mer enn rikelig til å imøtekomme kravene om rydding av vegetasjon innenfor ti meters avstand fra skinnene.

Rikelig rekkevidde
Samtidig betyr den nye elektrifiseringen av jernbanenettet at det er svært viktig å kontrollere vegetasjonen langs banen med jevnlig kvisting og lignende. Banedanmark opererer med en sikkerhetsavstand fra trær og annen vegetasjon til kjøreledningen på minst ti meter for å sikre at grener og andre plantedeler ikke forårsaker skade på kjøreledningene. I praksis innebærer det at det må utføres kontinuerlig rydding av vegetasjon innenfor ti meters avstand fra midten av sporet. 
Ti meter er ingen sak for den nye Hydrema-liften med mannskapskurv. Med sine tre hydrauliske forlengere har den nemlig en rekkevidde på opptil 12,2 meter.
"Liften er sertifisert etter europeiske standarder for mobile arbeidsplasser, og har kapasitet til to personer pluss verktøy. Totalt opptil 200 kg. Kranen er spesifikt utviklet for jernbanearbeid. Derfor kan den bevege seg langs sporet med opptil tre kilometer i timen, også med personer i mannskapskurven. Samtidig er den utstyrt med dreiekrans og svingmotor i stedet for hydrauliske stempler, som brukes i lastebilkraner. Dreiekransen og svingmotoren sørger for en stabil kranposisjon selv på skrånende spor med opptil 180 mm forskjell i sporhøyde", forklarer Morten Lemvig.

Sikkerhetsstopp
Den nye MX Rail Lift er konstruert for rask montering på Hydremas gravemaskiner MX16 Rail og MX20 Rail. Den avtakbare liftkonsollen settes på maskinens bakerste rail-modul, og hvis det oppstår behov for at gravemaskinen skal jobbe uten kran og lift, er det like enkelt å ta den av igjen. 
"Under transport settes mannskapskurven i spesielle bøyler på liftkonsollen, og en hurtigkobling gjør at det går raskt å montere den på kranen. Når liften er i bruk, kan alle øvrige funksjoner styres med en fjernkontroll", sier Country Manager Morten Lemvig. 
Kranen er venstremontert, og et system for høyde- og svingstopp sørger for at det ikke oppstår konflikt med kjørende tog i nabosporet samt sørger for å unngå kontakt med aktive kjøreledninger. 
I tillegg til hjulgravere bygger Hydrema også dumpere til bruk på skinner. Skinnemaskinene har utviklet seg til et betydelig forretningsområde for den danske produsenten av anleggsmaskiner. Spesielt i Danmark, Sverige og Norge går det bokstavelig talt på skinner for Hydremas rail-avdeling.  

Les mere om Hydremas MX RAIL lift i brochuren ! 

Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com