Hydrema fullfører maskinutvalget med den nye MX17 hjulgraveren.

18. august 2020

Hastigheten fra MX16 kombinert med løftekraften fra MX18 gir den mest kompakte 17-tonns gravemaskinen i markedet: Hydrema MX17 - Alle MX hjulgravere får oppgradert førerhus.

Forventningene den danske utstyrsprodusenten hadde til MX-serien før lansering av serien på den store Bauma-messen i München i 2013 er nå innfridd til fulle. Hjulgraverne MX14, MX16 og MX18 vil nå få følge av enda en modell som gjør utvalget komplett. Hydrema er klare til å lansere den nye MX17 som kombinerer hastigheten til MX16 med styrken og løftekraften til MX18.

“MX17 har alle kvalitetene til MX16 og MX18. Med sin hastighet og behendighet er denne nye maskinen på samme måte som MX16 utviklet for bybruk, med veldig høy løftekraft og stabilitet for sin klasse” forteller R&D-leder Thorkil K. Iversen ved Hydrema.

Den nye og kompakte Hydrema MX17 hjulgraver er perfekt for urbane områder med sin kraft og hastighet.

Som sådan har det ikke vært noen mangel i MX-serien. De tre foregående maskinene har oppfylt intensjonene Hydrema hadde med MX-serien. Det vil si en serie med gravemaskiner med høy løftekraft, stabilitet og effektivitet, og som er mer kompakte enn lignende maskiner i markedet. Vi ser nå at det er rom og behov for en Hydrema gravemaskin som kombinerer kraften til den litt tyngre maskinen med hastigheten til den kompakte bymaskinen.

Trekkraft og stabilitet
“Med samme drivlinje som MX18 har MX17 111 kN trekkraft og 20 prosent større brytekraft sammenlignet med MX16. Den er en perfekt match for ønsket om å skape en kraftig maskin med høy stabilitet samtidig som den er kompakt og smidig” sier Thorkil K. Iversen.

MX17 er litt tyngre enn MX16, noe som øker den viktige sidestabiliteten med så mye som 18 prosent på seks meter. Over bulldoserbladet har Hydrema MX17 en løfteevne på 7200 kg med en rekkevidde på seks meter. Det er en økning på 11 prosent i forhold til MX16 og sammenlignet med andre kompakte gravemaskiner har maskinen nesten 30 prosent høyere løftekapasitet.

 A Et 50 meter langt fjernvarmerør på 5,5 tonn er ikke noe problem når du har stor løftekapasitet. MX17 kan løfte opp til 7200 kg med en rekkevidde på seks meter.

“Det er ikke uten grunn at Hydrema anses som toneangivende innen utvikling av kompakte maskiner. Vi har utviklet en stall med kompakte maskiner med unik løftekraft som dekker alle behovene for en entreprenør, fra MX14 og 16 for mer generelt arbeid og opp til løftekapasiteten for MX17 og 18”, sier R&D-lederen.

Den mest kompakte på markedet
“Med lanseringen av MX17 nå i august har vi lykkes med å skape en ny maskinenhet som har samme smidighet og hastighet som MX16 og samme robusthet, kraft og stabilitet som MX18 uten å være like stor. Dette er den mest kompakte 17-tonneren som finnes, kjennetegnet er den unike måten gravearmen foldes inn på, noe som gir den minste svingradiusen på markedet”, sier Thorkil K. Iversen

Danmarks eneste produsent av store anleggsmaskiner har ikke bare lansert en helt ny MX-modell, de har også brukt tiden med nedstenging pga. korona til å foreta en viktig oppdatering av førerhuset for MX hjulgravere.

Føreren har enestående oversikt fra det oppdaterte førerhuset, hvor Hydrema har laget et helt nytt oppsett for frontrute. Interiøret i 2021-førerhuset er lysegrått.

Hydrema bruker samme førerhus for alle MX-modeller, inkludert de to populære skinnegående maskinene: MX16 og MX 20 Rail. Det nye 2021-førerhuset har en helt ny dør-design og frontrute som kan åpnes. Det er også mulig å fjerne det nedre vinduspanelet for å oppnå optimal sikt og få mulighet til å kommunisere direkte med mennesker i graveområdet.

Den nederste frontruten på nye Hydrema MX17 kan tas ut, noe som gir uhindret kommunikasjon med menneskene i graveområdet. Det bidrar både til å øke sikkerheten og forenkle arbeidet.

“Vi har også laget et nytt armlene-design hvor føreren har fire individuelle justeringsmuligheter for hvert armlene. Optimal ergonomi er veldig viktig, og slik sikres hver førers mulighet til å justere til sin foretrukne arbeidsstilling. Dette er viktig fordi maskinførere ofte tilbringer hele dagen i førersetet. Det er også mulig å velge et luftfjæret sete med ventilasjon og automatisk vektjustering”, vektlegger R&D-leder Thorkil K. Iversen.

Hvert armlene har fire alternativer for individuell justering, slik at føreren enkelt kan justere til optimal arbeidsstilling.

I tillegg til de viktige detaljene som sikrer maksimal sikkerhet og komfort kan føreren - og entreprenøren - også nyte godt av nye og friske grå farger på interiøret i 2021-førerhusene.

“MX-gravemaskinene kan også leveres i egne farger. Alt lakkeres ned på komponent-nivå og de forhåndslakkerte delene monteres. I tillegg er hele det omfattende utvalget av ekstrautstyr for MX-serien tilgjengelig både for den nye MX17 og de nye versjonene av de andre modellene av MX-gravemaskinene”, sier Thorkil K. Iversen.

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com