Hydrema feirer 25-årsjubileum for fabrikken i Weimar

16. desember 2021

Natten mellom 16. og 17. desember blir historisk for Hydrema, da det da er nøyaktig 25 år siden selskapet signerte kontrakten om å kjøpe fabrikken i Tyskland.

Luftbilde av anlegget Weimar-Werk Baumaschinen, Weimar, Tyskland

I år er det 25 år siden Hydrema kjøpte opp fabrikken Weimar-Werk Baumaschinen i Tyskland. For å være helt nøyaktig, skjedde overtakelsen natten fra 16. til 17. desember 1996, da Hydremas eiere, Jan og Keld Werner Jensen, undertegnet kontrakten med Roland Frank, daværende administrerende direktør hos Weimar-Werk Baumaschinen.

For å markere at det er gått 25 år siden denne overtakelsen, ble det i begynnelsen av desember holdt en liten sammenkomst for de av de ansatte som var ansatt hos Weimar-Werk allerede da Hydrema overtok fabrikken, og som fortsatt er ansatt der. På grunn av strenge koronarestriksjoner var det ikke mulig å holde noen stor fest for alle medarbeidere i Weimar. Derfor ble feiringen til en mindre sammenkomst som Hydremas administrerende direktør og eier, Jan Werner Jensen, arrangerte for de 27 ansatte som har vært ansatt siden 1996 – og som dermed kan feire deres 25 årsjubileum sammen med Hydrema.  

En Hydrema gravemaskin foran fabrikken Weimar-Werk Baumaschinen i Tyskland.

Oppkjøp og utfordringer

Når man ser tilbake på årene som har gått siden overtakelsen, har det vært både gode og dårlige tider, og vi har hatt en rekke større utfordringer som hver på sin måte har bidratt til å forme og utvikle Hydrema til den verdensomspennende bedriften den er blitt. 

En av disse utfordringene var overgangen til det nye IT-systemet i 2000, som skapte store utfordringer både i Støvring og i Weimar, og i tillegg kom den globale finanskrisen i 2008, som rammet konsernet veldig hardt, noe som dessverre resulterte i at vi måtte si opp mange av våre betrodde medarbeidere. Til tross for dette har Hydrema i de 10 siste årene, hatt en jevn, kontinuerlig vekst. Selv om det ble stor bekymring da pandemien rammet oss, viste det seg at den ikke utløste en krise i bygge- og anleggsbransjen, så etterspørselen etter Hydremas anleggsmaskiner og utstyr fra omtrent alle verdenshjørner gir en forhåpning om at Hydrema igjen vil oppnå rekordsalg i år. 

Bilde fra produksjonshallen i Weimar, nærmere bestemt samlebåndet til 912 dumpere – modellen er i dag den mest solgte Hydrema-maskinen.

I forbindelse med overtakelsen av firmaet Weimar-Werk Baumaschinen i 1996, var det ganske utfordrende å få to forskjellige bedrifter, med vidt forskjellige kulturer, til å smelte sammen og forstå hverandre, slik at de kunne nå et felles mål. 

Når vi i dag ser oss tilbake, kan vi si at vi klarte å takle disse utfordringene. Selv om Weimar og Støvring ligger langt fra hverandre rent geografisk, så er vi i dag tett sammenføyet, og vi er fortsatt avhengige av at hver enkelt yter sitt beste i denne sammenhengen. Eksempelvis bygges det i Weimar førerhus til maskinene i Støvring, mens man i Støvring fremstiller hydraulikksylindre til maskinene i Weimar.Bilde av en T170 kran, produsert på den gamle Weimar-fabrikken.

Av stor betydning for Hydrema konsernet

I forhold til hva overtakelsen i 1996 har betydd for Weimar-Werk Baumaschinen og Hydrema, er fabrikken gått fra å produsere Weimar-hjullastere og gravemaskiner på både hjul og belter, primært for det tyske markedet, til i dag å produsere Hydrema dumpere som selges over hele verden. På samme tid bidro oppkjøpet til at Hydrema fikk en sterk lokal forankring på det tyske markedet, som i dag har vokst til å bli et av konsernets viktigste.

Overtakelsen av Weimar-Werk Baumaschinen i 1996 har hatt en enorm betydning for hele konsernet, og det gode samarbeidet som er blitt bygget opp over de siste 25 årene, har bidratt til å styrke Hydrema-konsernet på flere områder. 

Under jubileumsfesten var det en andektig og takknemlig administrerende direktør som med stolthet i stemmen kunne takke de 27 medarbeiderne, og overrekke dem en jubileumsgave for mange års trofast tjeneste.

“Jeg er stolt og takknemlig for at så mange medarbeidere har vært hos oss i så lang tid, og jeg håper at vi sammen kan fortsette reisen vår, og sette kursen mot nye høyder i fremtiden. Dere er rollemodeller for alle nye medarbeidere”, sa Jan Werner Jensen i sin tale til medarbeiderne i Weimar.   

Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

Hydrema Finans

  • Michael Hansen
    Salgschef

    Telefon Tlf. 99 86 22 31 / 6114 4640
    mih@hydrema.com

Michael Hansen
icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com