Hydremas historie

 - Et dansk industrieventyr

En entreprenør – Kjeld Werner Jensen

Han var en mann som i svært ung alder tilegnet seg omfattende tekniske ferdigheter og kunnskaper om økonomi, og innenfor hydraulikken var han en pioner.
Kjeld Werner Jensen (1930-) kom fra relativt enkle kår. Faren var ansvarlig for driften av noen fattighus, og han var ikke imponert av at sønnen Kjeld hadde en svakhet for samfunnets skjeve eksistenser. Kjeld hadde imidlertid mange talenter. Han likte også mekanikk og fikk lærlingplass som bilmekaniker. Han var både lærenem og flittig. Han tok et brevkurs for å bli ingeniør, og dette brukte han kveldene til. I Odense fortsatte han studiene. For å få endene til å møtes tok han en jobb som nattresepsjonist på et av hotellene i byen.
Etter å ha fullført utdannelsen som ingeniør i maskinteknikk, ble han ansatt i et av de største selskapene på Nord-Jylland. Her fikk han kunnskaper om hydraulikk, som var et nytt område på den tiden. Dette skulle komme til stor nytte senere. 
Senere arbeidet han på en mindre maskinfabrikk, der han etter hvert ble leder. Med Kjeld Werner Jensen som leder gjennomgikk fabrikken en rivende utvikling, og det var nok det som fikk ham til å starte sin egen bedrift den 1. juni 1959.
Utviklingen skjøt fart, og det ble snart tydelig at både byggeindustrien og landbrukssektoren hadde behov for Hydremas maskiner, som ble kjent for både kvalitet og nyskapning.
Kjeld Werner Jensen er en foretaksom mann som sammen med dyktige medarbeidere har skapt et kraftig ekspanderende firma på bare 50 år – et selskap som nyter stor respekt. Han er et godt eksempel på en igangsetter som alltid har lagt sjelen i å finne medarbeidere som er dyktigere enn ham selv, og disse har igjen fått oppgaven med å finne egne dyktige medarbeidere.

Hydraulikk i rask utvikling

1950-tallet var tiåret da utviklingen innen hydraulikken virkelig skjøt fart. Ettersom teknikken i Hydremas maskiner var basert på hydraulikk, fant man på firmanavnet Hydrema (HYDRauliske EntreprenørMAskiner).
Dette la også grunnlaget for selskapets forretningsfilosofi:

- «Å utvikle, produsere og selge hydrauliske maskiner av høy kvalitet til en fornuftig pris».
Det er i dag fremdeles viktig for Hydrema å holde fast i sin uavhengige produktutvikling og salgsorganisasjon.

Grunnlagt i et lite verksted

Hydrema ble grunnlagt i 1959 i et lite verksted i Aalborg med Kjeld Werner Jensen som partner i et ingeniørfirma som drev med prosjektplanlegging av fjernvarmeanlegg og produksjon av hydrauliske grave- og lastemaskiner. Tre år senere ble produksjonen av entreprenørmaskiner beregnet på tradisjonell jordforflytning skilt ut fra resten av selskapet, og produksjonen ble flyttet til det nåværende området i Støvring. «Fantomet», som var navnet på den første maskinen, ble montert på både nye og brukte traktorunderstell for å dekke et stigende behov for maskinell håndtering i landbrukssektoren, spesielt av gjødsel. Maskinen erstattet rett og slett spaden.

Ekspansjon og andre generasjon

I 1962, da firmaet flyttet fra Aalborg til den nåværende beliggenheten i Støvring, økte fabrikksarealet til 320 m2 og det var 15 medarbeidere. Bare to år senere, under overskriften «Teknisk eventyr i Støvring», rapporterte en lokalavis om at firmaet nå hadde et gulvareal på 900 m2 og hele 26 medarbeidere.
Siden da har Hydrema vokst i en slik grad at de nåværende fasilitetene i Støvring dekker omkring 25 000 m2. Hydrema er i dag Danmarks eneste produsent av store entreprenørmaskiner og utstyr. Det familieeide selskapet har siden 2000 blitt ledet av andre generasjon, grunnleggerens sønn Jan Werner Jensen.

Se kart ›

Finn Forhandler

Etter plassering

Nyhetsbrev

Abonnere

  • Få nyheter først

    Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få invitasjoner til messer, produktdemonstrasjoner og forpremierer på nye maskiner.

icon-pin Finn oss
icon-request Be om
icon-contact Kontakt
Be om
å bli kontaktet
icon-arrow-down

Har du spørsmål angående våre maskiner eller tjenester? Eller vil du bli kontaktet av din lokale salgsrepresentant? Vennligst fyll ut skjemaet.

Hovednummer +47 61 31 40 10

norge@hydrema.com Energiveien 7
3520 Jevnaker

Salgssjef Norge
John Vidar Bakken
+47 41 407 070
jvb@hydrema.com

Distriktsjef Nord
Knut Ola Nergård
+47 95 202 051
kne@hydrema.com